Kunststof schuifpui offertes vergelijken, vraag 5 gratis offertes aan


Steeds populairder in Nederland

Het aanschaffen van een kunststof schuifpui wordt steeds populairder in Nederland, dat is ook logisch want een kunststof schuifpui is erg onderhoudsarm en beschikt over goede isolatiewaarden.

Het fijne is dus dat je ze makkelijk schoonmaakt en dat de prijs/kwaliteit ook nog eens dik in orde is.

Als je nadenkt over een kunststof schuifpui kopen kun je gaan oriënteren naar 3 verschillende soorten kunststof schuifpuien. Je hebt namelijk een hefschuifpui, schuifraam en een kiep schuifpui.

Doorgaans zitten de verschillen hem vooral in de afmetingen en robuustheid van het materiaal. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een model waarin kozijnen geleverd kunnen worden.

Veel mensen kiezen voor een kunststof schuifpui omdat deze meer licht en ruimte in je huis kan brengen, daarnaast zijn mensen tegenwoordig niet meer echt enthousiast te krijgen voor het schilderwerk dat komt kijken bij de houten variant.

Wat het nog verleidelijker maakt om te kijken naar een kunststof variant is het feit dat je heel makkelijk kunt kiezen voor een pui met een houtnerf structuur.

Voordelen van een kunststof schuifpui

Zoals we net al besproken hebben is het grootste voordeel dat je niet hoeft te schilderen, het is namelijk een behoorlijk karwei om een schuifpui goed te schilderen.

Je moet namelijk de boven- en onderzijde van de hele schuifpui schilderen. Daarnaast is het een heel gedoe want het is lastig om de onderzijde van het schuivende deel goed te schilderen, daar moet je vaak heel de pui voor demonteren.

Omdat veel mensen dit niet zien zitten doet bijna niemand dit onderhoud waardoor er makkelijk rot ontstaat aan de onderkant.

Al deze werkzaamheden hoef je niet uit te voeren bij een kunststof schuifpui omdat overschilderen niet meer nodig is. Dat geldt overigens ook voor kunststof schuifpuien van aluminium.

Nog een van de grote voordelen is de isolatiegraad van een kunststof schuifpui, deze beschik namelijk over een van de meest krachtige thermische isolatie en dat voor een super scherpe prijs.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om allerlei verschillende kleuren te kiezen.

Wat zijn de nadelen van een kunststof schuifpui

Daar zit ook meteen een van de nadelen, je kunt na het kiezen van een kleur namelijk niet makkelijk meer kiezen voor een andere kleur en overschilderen is in veel gevallen niet mogelijk.

Daarnaast vinden sommige mensen het niet prettig dat de schuifpui niet natuurlijk is, als je er namelijk tegenaan klopt hoor je direct dat het geen hout is.

Toch voelt de kunststof pui bijna hetzelfde aan aangezien het gewicht zo goed als hetzelfde is, daarnaast vinden sommige mensen het moeilijk om de juiste pui uit te kiezen.

Moet je namelijk gaan voor de variant met een draaikiep stand of kies je voor de normale variant?

Doorgaans kiezen de meeste mensen voor de kunststof schuifpui met een openschuifbare wand, het kan natuurlijk zijn dat je deze niet dagelijks openmaakt, maar het genieten van je tuin in alle getijden van het jaar is natuurlijk wel prettig met zo'n groot glazen oppervlak.

Doorgaans neemt de waarde van de woning ook nog eens toe, dat is prettig voor een toekomstige verkoop want een schuifpui geeft weer een extra dimensie aan je woonkamer en tuin.

Wil je meer weten over de kosten en de prijzen van een kunststof schuifpui? Lees dan snel verder om alles te weten te komen.


Ik zoek een specialist voor kunststof schuifpui, hoe werkt dat?


Kosten kunststof schuifpui, waar bestaan deze allemaal uit?   

De kosten van een kunststof schuifpui kunnen behoorlijk verschillen, gemiddeld ben je voor het inmeten van een kunststof pui zo'n 100 tot 150 euro kwijt.

Als je daarbij wat breekwerk moet alten doen kost je dat ongeveer 200 tot 300 euro. Heb je al een oude schuifpui en moet deze afgevoerd worden? Dan moet je rekenen op een bedrag van 50 tot 100 euro voor het afvoeren van deze materialen.

Daarnaast heb je ook te maken met montagekosten, deze kunnen behoorlijk verschillen per aanbieder.

Doorgaans ben je ongeveer 1500 euro kwijt voor het plaatsen van de kunststof schuifpui. Als je echter kiest voor een zeer uitgebreide pui kan dit oplopen tot ongeveer 4000 euro.

Daarnaast betaal je nog kosten voor de materialen die gebruikt moeten worden. Denk daarbij aan de pui zelf, het glas en de montagematerialen die nodig zijn.

Doorgaans kun je er vanuit gaan dat ongeveer 60% van de kosten bestaan uit de materiaalkosten. De overige 40% gaat naar de kosten voor de montage.

Kunststof schuifpui prijs

Om je een goed beeld te geven van de verschillende prijzen hebben we een opsomming gemaakt die je een goed beeld geeft over de prijsopbouw van een kunststof schuifpui, zoals je kunt zien zitten deze kosten voornamelijk in de afmetingen, het aantal m2, de kosten voor plaatsing en de kosten voor het glas

 • Kunststoffen schuifpui 1 vast & 1 schuif | 3000x2260 B x H | 6,78 m2 | € 1.900 plaatsen |€ 1.500 Glas | Totale prijs: € 3.400
 • Kunststoffen schuifpui 2 vast & 1 schuif | 4500 x 2260 B x H | 10,17 m2 | € 2.000 plaatsen |€ 3.000 Glas | Totale prijs: € 5.000

De kunststof schuifpui prijs berekenen is echter wel wat variabel, de prijzen zijn namelijk zeker niet vast te noemen en kunnen behoorlijk verschillen. Dat komt omdat de kunststof schuifpui prijzen opgebouwd zijn uit allerlei verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld:

 • De keuze voor een bepaald merk, ga je voor luxe of een goedkoper merk?
 • Wat voor glas ga je gebruiken? Dubbel of driedubbel glas?
 • Doe je zelf wat werkzaamheden of laat je alles door een bedrijf doen?
 • Hoe gedetailleerd zijn je wensen en wat wil je toevoegen aan je kunststof schuifpui?
 • Hoe is de afwerking aan de binnenzijde?
 • De kosten voor het monteren kunnen behoorlijk verschillen per partij
 • Eventuele opties kopen en plaatsen, denk aan zonwering of een hor

Er zijn veel extra mogelijkheden beschikbaar

Je hebt de keuze uit verschillende extra's als je een kunststof schuifpui laat installeren, denk daarbij bijvoorbeeld aan een insectenhor, rolluik of ventilatierooster.

Doorgaans betaal je voor een rolluik al snel 800 euro. Een insectenhor en ventilatierooster zijn wat goedkoper en kosten respectievelijk 200 en 100 euro.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een extra slank profiel of een meter breedte daklicht extra. Voor de eerste optie betaal je al snel 150 euro, wil je echt veel lichtinval in je woning krijgen dan ben je voor de meter extra breedte al snel 1600 euro verder.

Doorgaans kiezen de meeste mensen voor een kunststof schuifpui van 3 meter. Deze kost ongeveer 2000 euro in aanschaf. Natuurlijk moet je dan wel nog rekening houden met de kosten voor het plaatsen en eventuele extra kosten zoals die hierboven besproken zijn.

Op zoek naar iets anders?

Kunststof kozijnen

Kunststof dakkapel

 

Schuifpui van 4 meter is goedkoper

Je kunt ook nog kiezen voor een grotere schuifpui, als je er eentje laat plaatsen van 4 meter heb je namelijk een stuk meer lichtinval. Daarnaast kun je makkelijker door je deur naar buiten. Het voordeel is dat je voor deze schuifpui wat minder per m2 betaalt voor de kozijn oppervlakte.

Dat komt door de vaste kosten die komen kijken bij een kunststof schuifpui. Heb je er de ruimte voor? Dan is het wellicht een slimme optie om voor de kunststof schuifpui van 4 meter te gaan omdat je meer waar voor je geld krijgt.

Als je kijkt naar de vierkante meter prijs van kunststof schuifpuien zul je zien dat deze niet altijd rechtlining oploopt als je de afmetingen met elkaar vergelijkt.

Dat komt door de zaagkosten per raam, en de montagekosten die lager worden als je een grotere schuifpui kiest. De vaste kosten zitten hem voornamelijk in het plaatsen en aanschaffen van de materialen die nodig zijn.

Het is mogelijk om een goedkopere kunststof schuifpui te plaatsen

Ook het glas wordt goedkoper naarmate je een grotere kunststof schuifpui kiest. Ook hier is het dus slim om voor goede kwaliteit glas te kiezen zodra je toch een grote kunststof schuipui gaat plaatsen.

Je krijgt namelijk een goedkopere m2 glasopening als je een grotere kunststof schuipui kiest. Wil je een extra besparing maken? Bekijk dan de volgende tips om de goedkoopste kunststof schuifpuien te realiseren:

 • Maak gebruik van alle bestaande gevelopeningen van openslaande deuren of een groot kozijn. Daardoor heb je namelijk geen nieuwe stalen balk nodig bij de plaatsing.
 • Het is slim om een vergelijking te maken door gratis 5 offertes aan te vragen op onze website. Daardoor heb je een goed beeld van alle prijzen die worden gevraagd door leveranciers in je regio en kun je in alle rust kiezen.
 • Zorg er voor dat de kunststof schuifpui niet voor een radiator zit, als dit wel het geval is heb je namelijk hogere kosten omdat er een aanpassing gemaakt moet worden.

Kunststof schuifpui in een bestaande muur

Als je de beschikking hebt over een bestaande muur is het makkelijker om een kunststof schuipui te plaatsen. Als je al de beschikking hebt over een stalen latei en een opening kun je veel sneller aan de slag.

Doorgaans hebben veel achtergevels al een groot raam om in de tuin te kijken, daardoor is het makkelijker om een kunststof schuifpui te plaatsen. Als er al een bestaande kunststof schuifpui aanwezig is wordt het nog makkelijk, je hoeft hem dan alleen maar te vervangen.

De eeuwige discussie tussen hout- en kunststofliefhebbers

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een kunststof schuifpui, toch blijft er wel altijd een soort discussie onstaan tussen liefhebbers van hout en kunststof liefhebbers.

Hout is volgens deze liefhebbers mooier, beter en duurzamer. Dit was misschien wel zo in het verleden maar tegenwoordig is kunststof flink aandeel aan het winnen ten opzichte van hout.

Dat komt voornamelijk door de keuze voor een houtnerfstructuur in het kunststof profiel. Deze kun je bijna niet van hout onderscheiden, je ziet tegenwoordig bijna niet meer dat er gebruik is gemaakt van kunststof. Je kunt bij het oef

Conclusie, moet je kiezen voor een kunststof schuifpui?

Kortom, de keuze voor kunststoffen schuifpuien is behoorlijk populair geworden. De prijs is over het algemeen lager i.v.m. hout en je hoeft niet veel werk meer in het onderhoud te stoppen.

Je hebt namelijk geen hoge exploitatiekosten meer over de aankomende jaren, bij een houten schuifpui is de kans namelijk groot dat je kosten moet maken voor het opnieuw schilderen van de pui, daarnaast kun je ook last krijgen van problemen zoals houtrot.Deze poll heeft geen opties.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb